Αλλαγή Λαδιών

Οι κατασκευαστές στα σύγχρονα μοντέλα ορίζουν διάστημα αλλαγής λιπαντικού κάθε 15.000 χιλιόμετρα και άνω. Πιστεύετε ότι αν τα αντικαθιστάτε νωρίτερα από ό,τι ορίζει ο κατασκευαστής, θα αυξήσετε τη διάρκεια ζωής του κινητήρα; Το λιπαντικό αποτελεί κύρια παράμετρο στη λειτουργία του κινητήρα. Στόχος του είναι να μειώνει στο ελάχιστο τις τριβές των μηχανικών μερών στο εσωτερικό του, ώστε να μη δημιουργηθεί φθορά στα τμήματα αυτά. Επίσης, έχει την ικανότητα να απορροφά τις υψηλές θερμοκρασίες από τα τμήματα που διαπερνά, ιδιαίτερα στα υπερτροφοδοτούμενα μηχανικά σύνολα, όπου οι θερμοκρασίες στο τούρμπο φτάνουν σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΛΑΔΙΩΝ

VW 500 00

Υψηλης αποδοσης λιπαντικα για κινητηρες βενζιης κ πετρελαιου.μονο SAE .

0W-XX,5W-XX ΚΑΙ 10ς-ΧΧ λιπαντικα.μετα τον 10/91,λιπαντικα οπου ΧΧ>40 ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ.

VW 501 01

Συμβατικα πολυτυπα λιπαντικα για κινητηρες βενζινης κ πετρελαιου.

VW 502 00

Υψηλης αποδοσης λιπαντικα για βενζινοκινητητρες κατω από δυσκολες συνθηκες λειτουργειας

VW 50 300

Προδιαγραφες για βενζινοκινητηρες επιβατικων αυτ/των με εκτεταμενα διαστηματα συντηρησης(WIN;30000Km,2 ΧΡΟΝΙΑ)

VW 503 01

Προδιαγραφη για υψηλης αποδοση βενζι/ρες επιβατικωναυτ/των με εκτεταμενα διαστηματα συντηρησης πχ AUDI S3,TT(HTHS >3,5mPas)

VW 504 00

Νεα προδιαγραφη της vw για αυτ/τα με η χωρις εκτεταμενα διαστηματα συντηρησης(longlife)για κινητηρες βενζινης

VW 505 00

Λιπαντικο για ολες τις εποχες για κινητηρες πετρελαιου με η χωρις turbo

VW 505 01

Λιπαντικο για ολες τις εποχες,ειδικα για κινητηρες πετρελαιου με αντλια ψεκασμου.

VW 506 00

Προδιαγραφη περτελαιοκινητηρες με εκτεταμενα διαστηματα συντηρησης(WIN;50000km 2xronia ronia HTHS 2,9mPas)

VW 506 01

Προδιαγραφες πετρελαιοκινητηρες μα αντλια ψεκασμου κ εκτεταμενα διαστηματα συντηρησης(WIV)

VW 507 00

Νεα προδιαγραφη της vw για αυτ/τα με η χωρις εκτεταμενα διαστηματα συντηρησης(longlife)για κινητηρες βενζινης πετρελαιου με φιλτρα σωματιδιων 

ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ SAE

H ρευστοτητα ενός λιπαντικου κινητηρων παριγραφεται με την ταξινομιση κατά sae.ετσι ο πρωτος αριθμος ενός λιπαντικου κινητηρων με SAE 0w-30 για παραδειγμα περιγραφει το ποσο λεπτορευστο είναι το λιπαντικο σε χαμηλες θερμοκρασιες.οσο μικροτερος είναι αυτος ο αριθμος τοσο ευκολοτερα μπορει αυτό το λιπαντικο να ρεει με κρυο καιρο και κατ΄ επεκταση τοσο γρηγοροτερα θα φθασει σε όλα τα σημεια λιπανσης της μηχανης κατά την εκκινηση. Ο δευτερος αριθμος δινει μια ενδειξη για την ρευστοτητα σε υψηλες θερμοκρασιες. 

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ API

Οι προδιαγραφες API μας πληροφορουν για τις αμερικανικες απαιτησεις και κριτηρια ποιοτητας που πληροι ένα λιπαντικο κινητηρων.οι ισχυουσες προδιαγραφες API μετα και την τελαιταια ν τελευταια εκδοση του 11/2006 είνα騴

Βενζινοκινητηρες. SJ.SL,SM

Πετρελαιοκινητηρες. CF,CG-2,CF-4,CG-4,CI-4,CJ-4

Οι ανωτερες τρεχουσες προδιαγραφες API είναι.

*SM (2004) για βενζινοκινητηρες.

*CJ-4 (2006) για πετρελαιοκινητηρες επαγγελματικων οχηματων οι κινητρες πετρελαιου επιβατικων αυτ/των δεν κατατασοναι από τις προδιαγραφες API. 

ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

SAE Society of Automotive Engineers (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ)

API American Petroleum Insstitute (ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ)

ACEA Association des Constructeurs Europeens d Automobiles (ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤ/ΤΩΝ

HTHS High Tempereture / High Shear rate viscosity (ΙΞΩΔΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ/ΥΨΗΛΟΥ ΡΥΘΜΟΥ ΔΙΑΤΜΗΣΗΣ)

SAPS Suiphated Ash.Phosphorus (ΘΕΙΚΗ ΤΕΦΡΑ,ΦΩΣΦΟΡΟΣ,ΘΕΙΟ) Sulphus (ΘΕΙΚΗ ΤΕΦΡΑ,ΦΩΣΦΟΡΟΣ,ΘΕΙΟ)

DPF Diesel Particulate Filter (ΦΙΛΤΡΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ)

TWC Three Way Catalyst (ΤΡΙΟΔΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ)

EGR Exhaust Gas Recirculation (ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ)

SCR Selective Catalyst Reduction (ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΟΞΕΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΑΖΩΤΟΥ (Νοχ) σε αζωτο)


A/B για κινητηρες βενζινης (α) και ελαφριας χρησης πετρελαιοκινητηρες (β) σε επιβατικα αυτ/τα και ελαφρας επαγγελματικα (van & transporter)οι δυο κατηγοριες συνδιαστηκαν σε μια το 2004 

ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΙΟΤΗΤΑΣ Α1/Β1, Α3/Β3,Α3/ΒΑ,Α5/Β5.

C για κινητηρες βενζινης και πετρελαιου σε επιβατικα και ελαφρα επαγγελματικα αυτ/τα με συστηματα επεξεργασιας καυσαεριων.επιπεδα ποιοτητας C1,C2,C3,C4.


E για πετρελαιοκινητηρες βαριας χρησης σε επαγγελματικα οχηματα (φορτηγα,λεωφορια,χωματουργικα και αγροτικα μηχανηματα) επιπεδα ποιοτητας Ε2,Ε4,Ε6,Ε7.


Α1/Β1 λεπτορευστα λιπαντικα οικονομιας καυσιμων(>2,5%)για κινητηρες βενζινης και ελαφρους πετρελαιοκινητηρεσεπιβατικων αυτ/των και van ,me ιδιαιτερα χαμηλο ιξωδες υψηλης θερμοκρασιας-υψηλης διατμησης(HTHS)2,6-3,5mPa.s. προτινομενεσκατηγοριες ιξωδους SAE είναι XW-30 και XW-20.


Α2/Β2 οι δυο αυτές προδιαγραφες δε συμπεριλαβανονται πλεον στην καταταξη acea επιτρεπεται η χρηση μονο σε παλια αυτ/τα.


Α3/Β3 λιπαντικα για υψηλης αποδοσης βενζινοκινητηρες και κινητηρες πετρελαιου επιβατικων αυτ/των και van μεγαλα διαστηματα αλλαγης λαδιου για χρηση λεπτορευστων λιπαντικων σε ολες τις εποχες και σε σκληρες συνθηκες λειτουργειας.


Α3/Β4 όπως η Α3/Β3 αλλα επισης καταλληλη και για πετρελαιοκινητηρες αμεσου ψεκασμου (TDI)


A5/B5 λιπαντικα οικονομιας καυσιμων για εκτεταμενα διαστηματα αλλαγης σε υψηλης αποδοσης βενζινοκινητηρες και πετρελαιοκινητηρες επιβατικων van σχεδιασμενους για χρηση λεπτορρευστον λιπαντικων με ιξωδες HTHS 2,9-3,5mPa.s.σε ένα δοκιμαστικο κινητηρα θα πρεπει να αποδειχθει μειωση της καταναλωσης καυσιμου>2,5% σε συγκριση με ένα λαδι αναφορας 15W-40.


C1 λεπτορρευστα λιπαντικα με πολύ χαμηλο HTHS >2,9 mPa.s με τα χαμηλοτερα SAPS (θεικη τεφρα<0,5% φωσφορο θειο) και οικονομια καυσιμων(>2,5% για υψηλης αποδοσης επιβατικα αυτ/τα και ελαφρα επαγγελματικα με κινητηρες πετρελαιου και βενζινης με φιλτρα σωματιδιωn (DPF) και τριοδικο καταλυτη (TWC).


C2 λεπτορευστα λιπαντικα με πολύ χαμηλο HTHS HS >2,9MPA.S.και οικονομια καυσιμων (>2,5%) για υψηλης αποδοσης κινητηρες πετρελαιου και βενζινης σε επιβατικα αυτ/τα και van με φιλτρα σωματιδιων και τριοδικο καταλυτη.


C3 λιπαντικα με HTHS> 3,5MPA.S για υψηλης αποδοσης κινητηρες πετρελαιου και βενζινης σε επιβατικα αυτ/τα και van με DPF και TWC.αυξανουν τη ζωη των φιλτρων σωματιδιων και του τριοδικου καταλυτη.


C4 λιπαντικα με πολύ χαμηλα SAPS (θεικη τεφρα<0,5% φωσφορο,θειο) και με HTHS>3,5MPA.S.για υψηλης αποδοσης επιβατικα αυτ/τα και ελαφρα επαγγελματικα με κινητηρες περτελαιου και βενζινης με φιλτρα σωματιδιων (DPF) και τριοδικο καταλυτη (TWC).


E1 Παλια χαμηλη προδιαγραφη.δεν ισχυει πια εχει καταργηθει.


Ε2 Λιπαντικά γενικης χρησης για πετρελαιοκινητηρες φορτηγων,λεωφορειων,αγροτικων,και χωματουργικων μηχανηματων με η χωρις τουρμπο μεσης εως βαριας χρησης με κανονικα διαστημτα αλλαγης


Ε3 Επαυσε να υσχυει από την 1η/11/2006


Ε4 Για υψηλης αποδοσης κινητηρες πετρελαιου EURO 1,2,3,KAI 4 με πολύ μεγαλα διαστηματα αλλαγης