Αλλαγή Φρένων

Πως καταλαβαίνω ότι το αυτοκίνητό μου χρειάζεται αλλαγή τακάκια;
Σας ενημερώνουμε εμείς για την κατάσταση των φρένων (τακάκια) σας στα ετήσια service και στις αλλαγές λαδιών. Επίσης τα περισσότερα φρένα (τακάκια) έχουν αισθητήρες ή ενσωματωμένα ελάσματα που προειδοποιούν κάνοντας θόρυβο.

Γιατί όταν πατάω φρένο τα τακάκια (takakia, φρένα) σφυρίζουν;
Όταν πατάω φρένο και τα τακάκια (φρένα αυτοκινήτου) μου σφυρίζουν πιθανώς να οφείλεται σε κάποια φθορά (νυχάκι) που έχουν υποστεί οι δισκόπλακες ή η πάστα των φερμουϊτ λόγω μετάλλων να κάνει προσωρινό θόρυβο ο οποίος θα σταματήσει μετά από μερικά χλμ.

Πως μπορώ να βελτιώσω τα φρένα του αυτοκινήτου μου;
Μπορώ να βελτιώσω τα φρένα του αυτοκινήτου μου αλλάζοντας τις δισκοπλακες του αυτοκινήτου μου με κάποιες καλύτερες (πχ τρυπητές, χαρακτές) ή μα μεγαλύτερης διαμέτρου.

Στα πόσα χιλιόμετρα πρέπει να γίνεται αλλαγή πίσω φρένων;
Τα φρενα τακακια καθαρίζονται και ελέγχονται σe ετήσιο service. Αλλαγη φρενων (τακακια) γίνεται περίπου κάθε 70.000 χιλιόμετρα αλλά αυτό εξαρτάται και από τη χρήση που κάνει ο καθένας μας. 

Πότε αλλάζουμε δισκοπλακες αυτοκινητων;

Δισκοπλακες αυτοκινητων αλλάζουμε όταν έχουν υποσθεί φθορά μεγαλύτερη των 3 χιλιοστών ή όταν έχουν οι δισκοπλακες χαρακιές.


Γιατί πρέπει να αλλάζουμε τις δισκοπλακες αυτοκινητων όταν έχουν φθορά;

Οι δισκοπλακες αυτοκινητων πρέπει να αλλάζονται γιατι μειώνεται το πάχος τους με αποτέλεσμα να ρισκάρουμε πιθανό σπάσιμό τους. Επίσης όταν οι δισκοπλακες αυτοκινητων έχουν φθορά μειώνουμαι τη διάρκεια ζωής στα τακακια των φρενων μας και έχουμε τον ενοχλητικό θόρυβο από την κακή εφαρμογη τακακια – δισκοπλακας.


Πως μπορώ να βελτιώσω το φρενάρισμα του αυτοκινήτου μου;

Μπορούμε να βάλουμε στην ίδια διάμετρο δισκοπλακες, και συγκεκριμένα τρυπητες δισκοπλακες έτσι ώστε να ψύχονται καλύτερα τα φρένα και να έχουμε καλύτερη απόδοση φρεναρίσματος.